INOX pressz

Komplett szerelési rendszer, mely kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült csöveket és csőidomokat tartalmaz. ø 12-168,3 mm

INOX pressz idomok

A KAN‑therm Inox rendszer csőidomai korrózióálló acélból készülnek (rozsdamentes acél, króm-nikkel-molibdén X2CrNiMo17 12 2, DIN EN 10088 alapján 1.4404 sz., EN 10312 szerint és AISI 316L alapján gyártva).

A hegesztés alternatívája

„Press” technológia, melyet a KAN‑therm Inox rendszer alkalmaz, lehetővé teszi a megbízható csőcsatlakozások gyors kialakítását a csőkötések széles körben elérhető krimpelő szerszámokkal való préselése által, így nincs szükség a különálló elemek hegesztésére vagy menetvágására. Ennek a megoldásnak köszönhetően a berendezések összeszerelése abszolút minimális erőfeszítéssel jár, még nagy átmérőjű csövek és csőidomok esetén is. Ennek a rendszerelemek csatlakoztatására szolgáló technológiának hála biztosítható a csatlakozások kiváló minősége és megbízhatósága és a komplett rendszer kiemelkedő esztétikai megjelenése is.

A rendszerelemek „Press” technológiával való csatlakoztatásával lehetővé válik a csövek csatlakoztatása minimális keresztmetszeti szűkülés mellett, amely a teljes berendezésben csökkenti a nyomásvesztést és kiváló hidraulikai feltételeket teremt.

KAN-therm Inox rendszer csőcsatlakozásainak illeszkedését és megbízhatóságát különleges tömítőgyűrűk és a négypontos „M” típusú krimpelő rendszer garantálják.

Tömítőgyűrűk

Tartósság és sokoldalúság

A tömítőgyűrűk a KAN‑therm Inox rendszer csőidomok alapfelszereltségének részét képezik. A csőidomok három típusú tömítőgyűrűvel kaphatók, a rendszerhez szükséges üzemi paraméterek és a szállított anyag típusa alapján:

  • EPDM (gyárilag felszerelt),
  • FPM/Viton (zöld – ügyfélnek kell lecserélnie)
  • FPM/Viton (szürke – ügyfélnek kell lecserélnie).

Préseletlen kötéseket jelző funkció az LBP

A KAN-therm Inox rendszer minden csőidoma (nem megfelelő préselést jelző) LBP funkcióval van ellátva.

LBP - Leak Before Press "szivárog mielőtt préseled = nem tömít"

a préseletlen kötések nem tömítenek, ezért könnyen megtalálhatók.

Az LBP funkciót a speciálisan tervezett O-gyűrűk látják el. A speciális hornyoknak köszönhetően az LBP O-gyűrűk lehetővé teszik az illesztések egyszerű ellenőrzését a nyomáspróba során - a nem összenyomott illesztések szivárognak. 

Golyósszelepek

A golyósszelepek a KAN-therm csővezetékek „M” profilos radiális préstechnikával történő közvetlen összeszereléséhez valók. 

2 verzióban kaphatók:

A. Mindkét oldalon préselt csőcsonkok

B. Rápréselt csőcsonkok és félhollandi lapos tömítéssel

;