Profil pogácsás padlófűtés rendszer

A KAN-therm Profil rendszer komplett szerelési rendszer, amelyet nedves módszerrel épített padlófűtő és -hűtő berendezések kiépítésére terveztek. A KAN-therm Profil rendszerben a cső rögzítőeleme a hőszigetelés egy különlegesen kialakított felülete

Profil csövek

A felszíni fűtő- és hűtőberendezésekhez a KAN csövek széles választékát kínálja mind átmérő, mind típus tekintetében. Így mindig a műszakilag és gazdaságilag is optimális megoldást lehet választani, az ügyfél összes követelményének teljesítése mellett is.

A felszíni fűtő- és hűtőberendezésekhez (padló, fal, mennyezet) két fő KAN-therm csőtípust javaslunk - az EVOH réteggel bevont polietilén csöveket és az AL réteggel bevont csöveket.

A KAN‑therm blueFLOOR PERT EVOH réteggel bevont magas minőségű csövek, melyeket felszíni fűtő- és hűtőberendezésekhez terveztek (4. alkalmazási osztály az ISO 10508 szabvány szerint).

A csövek ötréteges (5L) technológiával készülnek, azaz a gyártási folyamat során a rétegek elválaszthatatlanul kombinálódnak.

A nagy hőellenállással rendelkező PE-RT polietilén (I. típus) használatának és a termék kiemelkedő rugalmasságának köszönhetően a KAN‑therm blueFLOOR PERT csövek alacsony hőmérséklet esetén is kényelmesen telepíthetők.

Az EVOH diffúziógátló réteg garantáltan véd az oxigén rendszerbe való bejutása ellen, és megóvja a rendszerelemeket a korróziótól.

Az EVOH diffúziógátló réteg (etilén-vinil-alkohol) megfelel a DIN 4726 szabvány követelményeinek.

A csövek megfelelnek a PN‑EN ISO 21003 szabvány követelményeinek.

A KAN-therm blueFLOOR PERT csövek a 12-25 mm átmérőtartományban elérhetők.

Standard, 200 vagy 300 m tekercsekben kaphatók.

A KAN-therm blueFLOOR PERT csövek hosszú, 600 mb tekercsekben külön is elérhetők. A tekercsek hossza jelentősen növeli a fűtőkörök beszerelésének egyszerűségét és megelőzi a nehezen felhasználható rövid csövek megjelenését.

Az EVOH réteggel bevont univerzális PEXC vagy PERT csövek (II. típus), melyek a KAN‑therm rendszer kínálatának részét képezik, felszíni fűtő- és hűtőberendezésekben is felhasználhatók. A PEXC és PERT csövek ötrétegű (5L) kialakításban is kaphatók és a 12-25 mm átmérőtartományban elérhetők.

A polibutilén (PB) csövek 8 mm átmérővel kaphatók.

Az egységes blueFLOOR PERT, PEXC és PERT csövek ötrétegű (5L) kialakítása az összeszerelés során védi az EVOH diffúziógátló réteget a károsodás kockázatával szemben.

PERTAL csövek a csövek egy külön típusát képviselik, mely használható KAN-therm fali fűtő- és hűtőpanelek telepítésére. Ezek univerzális polietilén csövek többrétegű, alumínium réteggel (1-5. alkalmazási osztály, ISO 10508 alapján) is ellátott kialakítással.

A lézeres technológiával kialakított tompavarratos alumínium bevonat diffúziógátló és garantálja az oxigén rendszerbe való bejutása elleni védelmet, így biztosítva a komponensek korrózióállóságát.

A csövek a PN‑EN ISO 21003 szabványnak megfelelően készülnek.

PERTAL csövek a 16–20 mm-es átmérőtartományban kaphatók. Standard, 200 vagy 100 rm tekercsekben elérhetők. A legnépszerűbb átmérők 600 rm hosszú tekercsekben is elérhetők.

A tekercsekben kínált KAN-therm csövekkel kialakított fűtőköröket a különleges csőcsévélőnek köszönhetően sokkal könnyebb összeszerelni.

A különlegesen előkészített kartondobozokkal a rendszer anélkül is telepíthető, hogy a csövet kivennék csomagolásából. 

A csőcsévelő állíthatósága lehetővé teszi a hosszú csőtekercsekkel való munkát, így az gyorsabbá és kényelmesebbé válik. 

;