Acél pressz

Ez egy teljes és korszerű szerelési rendszer, amely kiváló minőségű, horganyzott szénacélból készült csövekből és szerelvényekből áll

Acél pressz idomok

A System KAN-therm Steel szerelvényei ugyanabból az anyagból készülnek, mint a csövek:

- RSt 34–2 szénacél, 1.0034 anyagszám a DIN EN 10305–3 szerint.

A csövekhez hasonlóan a szerelvények is korrózió elleni védelmet biztosítanak az összes elem külső felületére felvitt horganyrétegnek köszönhetően.

A hegesztés alternatívája

A System KAN-therm Steel-ben alkalmazott "Press" technológia lehetővé teszi a gyors és megbízható kötések elkészítését általánosan elérhető présszerszámokkal történő préselésével, így nincs szükség menetvágásra vagy hegesztésére. Ennek a megoldásnak köszönhetően a telepítési folyamat még nagy átmérőjű csövek és idomok esetén is az abszolút minimumra csökken.

"PRESS" szerelés technológia

A rendszerelemek "Press" technológiával történő összekapcsolása minimális csőkeresztmetszet-szűkítésű csatlakozásokat tesz lehetővé, ami jelentősen csökkenti a nyomásveszteséget a teljes rendszerben és kiváló hidraulikai feltételeket biztosít.

A System KAN-therm Steel csatlakozásainak tömítettségét és megbízhatóságát speciális O-gyűrűs tömítések és a négypontos "M" típusú présrendszer garantálják.

Tömítőgyűrűk

Magas nyomással és hőmérséklettel szembeni ellenállás

A System KAN-therm Steel idomjai alapkivitelben speciális O-gyűrűs tömítésekkel vannak ellátva. A rendszerhez szükséges üzemi paraméterektől és a szállított közeg típusától függően az idomok és szerelvények kétféle O-gyűrűvel szerelhetők fel: EPDM (gyárilag szerelt) és FPM/Viton (a megrendelő által cserélt).

Préseletlen kötéseket jelző funkció az LBP

A KAN-therm Steel rendszer minden csőidoma (nem megfelelő préselést jelző) LBP funkcióval van ellátva. 

LBP - Leak Before Press "szivárog mielőtt préseled = nem tömít"

a préseletlen kötések nem tömítenek, ezért könnyen megtalálhatók.

Az LBP funkciót a speciálisan tervezett O-gyűrűk látják el. A speciális hornyoknak köszönhetően az LBP O-gyűrűk lehetővé teszik az illesztések egyszerű ellenőrzését a nyomáspróba során - a nem összenyomott illesztések szivárognak.

A golyóscsapok a System KAN-therm csővezetékekre történő közvetlen szerelésre szolgálnak az "M" profilú radiális préselési technológia alkalmazásával.

2 verzió áll rendelkezésre:

A. Mindkét oldalon préselhető

B. Egyik oldalon préselhető, másik oldalon lapos tömítéssel szerelhető félhollander csatlakozás

;