ultraLINE toldóhüvelyes rendszer

Csövek és szerelvények csúszóhüvellyel fűtéshez és ivóvíz rendszerekhez

ultraLINE toldóhüvelyes rendszer csövek

Csőrendszerek

KAN-therm ultraLINE rendszer lehetőséget kínál a végső műszaki megoldás rugalmas megvalósítására a tervező, kivitelező vagy beruházó által, ami ritka a piacon.

A két különböző típusú cső, azaz az EVOH és az AL réteg kombinációja egyetlen rendszerben egyesíti ezen konstrukciók összes legfontosabb előnyét és jellemzőit.

Mindkét csőváltozat ugyanazokkal a sárgaréz vagy PPSU idomokkal és ugyanazokkal a csúszóhüvelyekkel van összekötve. 

A megfelelő opció kiválasztását nemcsak a befektetési folyamatban résztvevők preferenciái, hanem a befektetés sajátosságai is megszabhatják, pl. a vakolatra történő szerelés szükségessége vallási vagy történelmi épületekben, ahol az AL rétegű csövek sokkal jobb teljesítménytulajdonságokkal rendelkeznek, mint az EVOH rétegű csövek.

Ezért az ultraLINE kínálatában egyszerre két különböző típusú műanyag cső található – ugyanazzal az idommal és ugyanazzal a csúszóhüvellyel összekötve:

  • PEXC és PERT² csövek EVOH réteggel, 14-20 mm átmérőjű tartományban
  • PERTAL² csövek AL réteggel, 14-32 mm átmérőjű tartományban

A termék kiváló minőségének biztosítása és fenntartása érdekében a KAN-therm ultraLINE csöveket a KAN műszaki dokumentációjában meghatározott irányelvek szerint kell szállítani, tárolni és használni. 

KAN-therm ultraLINE – Csövek EVOH réteggel

KAN-therm ultraLINE – Csövek alumínium réteggel

PEXC 14 × 2

PERT² 14 × 2

PERTAL² 14 × 2

PEXC 16 × 2,2

PERT² 16 × 2,2

PERTAL² 16 × 2,2

PEXC 20 × 2,8

PERT² 20 × 2,8

PERTAL² 20 × 2,8

PERTAL² 25 × 2,5

PERTAL² 32 × 3

Csövek EVOH réteggel

KAN-therm ultraLINE rendszer EVOH réteggel egy innovatív megközelítés a belső csőrendszerek tervezésében és kivitelezésében.

A 14-20 mm-es átmérő tartományban kapható EVOH rétegű csövek, amelyeket főként vakolat alatti beépítéseknél házelosztásra használnak (padlóburkolatok vagy fedett falhornyok elosztása), tökéletesen kihasználják az alaktartó tulajdonságukat.

EVOH diffúziógátló bevonat

A KAN-therm ultraLINE PE kínálatában található PEXC és PERT² csövek (14-20 mm átmérőjű) a legújabb 5 rétegű technológiával készülnek.

A csőfalon belüli elhelyezéssel az ötrétegű konstrukció garantálja az EVOH diffúziógátló bevonat legmagasabb szintű védelmét. A működőképes és sértetlen EVOH bevonat hatékonyan védi a berendezést az oxigén behatolásától és a korróziótól.

Az EVOH diffúziógátló bevonat (etil-vinil-alkohol) megfelel a DIN 4726 követelményeinek.

A csövek előszigetelt kivitelben is kaphatóak, hogy elkerülje a manuális szigetelésből adódó időveszteséget az építkezésen.

Csövek alumínium réteggel

Az AL rétegű KAN-therm ultraLINE csövek, más néven kompozit csövek, kihasználják a csőfal szerkezetébe ágyazott alumíniumréteg plasztikus tulajdonságait. Lehetővé teszi a csövek szabad alakítását és formázását, valamint egyszerűvé és kényelmessé teszi a csővezetékek lefektetését.

A speciálisan kiválasztott alumíniumötvözetet nagy rugalmasság jellemzi, ami egyedivé teszi az AL rétegű ultraLINE csöveket, amelyek szerelés során bővíthetők.

Az alumínium réteg lézeres tompahegesztéssel készül, és csökkenti az oxigén bejutását a berendezésbe, EVOH diffúziógátló bevonatként működik.

A csőszerkezet ezen része a hőtágulás korlátozásáért is felelős. Ez az oka annak, hogy ez a fajta csövek ideálisak, ha a szerelést gipsszel kell végezni.

A többrétegű csöveket szigeteléssel is szállítjuk.

KAN-therm ultraLINE a 14-32 mm-es átmérők teljes tartományában alumíniumréteggel ellátott PERTAL² csöveket használ. A csövek a PPSU műanyagból vagy sárgarézből készült KAN-therm ultraLINE rendszerrel és műanyag hüvelyekkel működnek együtt.

Az AL réteggel ellátott csövek korlátozott termikus nyúlása miatt a KAN-therm ultraLINE változat tökéletes, ha vakolatra kerül.

A rendszerben szereplő AL rétegű csövek 25-32 mm átmérő tartományban tökéletesen kihasználják plasztikus tulajdonságaikat. Az ilyen átmérőjű csöveket főként fő ellátó csővezetékek és esetleges strang vezetékek beépítésére használják.

;