ultraLINE toldóhüvelyes rendszer

Csövek és szerelvények csúszóhüvellyel fűtéshez és ivóvíz rendszerekhez

ultraLINE toldóhüvelyes rendszer jellemzők

3 csőtípus, 2 fitting alapanyag, 1 csúszóhüvely

Egyedülálló kialakításának és a teljes rendszer igen rugalmas konfigurálhatóságának köszönhetően nagyon kényelmes a telepítést végző kivitelezők és a tervezők számára is.

KAN-therm ultraLINE rendszer rugalmas konfigurálhatósága abban áll, hogy különböző típusú csöveket lehet alkalmazni réz és műanyag (PPSU) szerelvényekkel és műanyag csúszóhüvelyekkel.

Rugalmas anyagválaszték

KAN-therm ultraLINE rendszer azt jelenti, hogy a rendszer szabadon konfigurálható az Ön preferenciái, a beruházó igényei vagy az épület adottságai szerint.

A kínálatban különféle PPSU-ból és sárgarézből készült csőrendszereket és szerelvényeket találhat. A csatlakozás tömítettségét és nagy mechanikai szilárdságát a speciálisan kiválasztott PVDF anyagból készült csúszóhüvely garantálja.

A teljes 14-32 mm átmérőjű tartományban kaphatók PERTAL² csövek, ultraLINE idomok sárgarézből és műanyagból (PPSU).

Ennek az egyedülálló lehetőségnek köszönhetően beruházásai a piacon elérhető legkedveltebb és egyben a legújabb szerelési technológiákkal kerülnek beépítésre.

Szimmetrikus csúszó hüvely

A csúszóhüvely szimmetrikus felépítése lehetővé teszi a szabad felszerelést a csőre, nem igényel speciális pozicionálást, és kétoldalas felszerelés is lehetséges.

A csúszóhüvely szimmetrikus felépítése lehetővé teszi, hogy szabadon felszerelhető legyen a csőre, nem igényel speciális elhelyezést, valamint kétoldalas beépítés is lehetséges. 

Speciálisan kiválasztott, kiváló minőségű PVDF műanyag garantálja a hüvely nagy mechanikai szilárdságát a nagy rugalmasságával egyidejűleg – ezt a KAN laboratóriumában végzett vizsgálat is megerősítette.

A KAN-therm ultraLINE rendszer előnyei

 • az egyetlen cső a piacon, rugalmas alumínium réteggel, amely garantálja a biztonságos kiterjesztést
 • a csatlakozások nagy tartóssága és biztonsága
 • rugalmas rendszerkonfiguráció
 • sokoldalú felhasználás
 • nagy ellenállás a kivitelezés során keletkezhető hibákkal szemben
 • csatlakozások szigetelésének lehetősége az épület válaszfalaiban
 • gyors, egyszerű és kényelmes összeszerelés még nehezen hozzáférhető helyeken is
 • lehetőség dedikált szerszámok használatára
 • magas szintű munkabiztonság korrózióállóság
 • megnövelt rendszerhidraulika
 • a keresztmetszeti hézagok jelentős csökkenése
 • kompatibilitás más KAN-therm rendszerekkel
 • nincs további tömítés
 • csatlakozók széles választéka menetekkel és szerelvényekkel
 • műanyag és sárgaréz kivitelben kapható elemek
 • a szerelvények esztétikus megjelenése és a PPSU műanyag szerkezetek világos színe jelentősen növeli az elem láthatóságát sötét helyiségekben

Optimalizált hidraulika

Az egyes alkatrészek csatlakoztatásához a KAN-therm ultraLINE rendszer a csúszóhüvelyes technológiát használja. Ez a beépítési technológia többek között a csővég tágításának folyamatát (az átmérő növelés) alkalmazza.

Ennek eredményeként a cső és az idom csatlakozási pontján csökken a keresztmetszet szűkülése, ami csökkenti a teljes beépítés helyi nyomásveszteségét.

270° szerelés

Az építőiparban a kötések gyakran nagyon nehéz helyeken készülnek, ami magas szintű fizikai felkészültséget igényel a szerelőktől. Néha még a fittség sem segít, mert a kialakítás, a szerelvények mérete és az eszközök mérete önmagában korlátot jelent.

Az ultraLINE szerelvényeket a kezdetektől az ilyen helyzetek figyelembevételével tervezték és gyártották. A kötések gallérjának akár 270°-os szögben történő elérése a présvillákkal rendkívül egyszerűvé és kényelmessé teszi a csatlakoztatást, még a nehezen elérhető helyeken is.

Nincs O-gyűrű

Az ultraLINE idomok speciálisan profilozott idomokkal rendelkeznek, aminek köszönhetően a konstrukcióhoz nincs szükség további tömítésekre.

Az idomokra kitágított csővéget helyezünk, majd az idomra egy műanyag hüvelyt csúsztatunk. A cső a teljes érintkezési síkban az idomra van szorítva. Egy ilyen csatlakozás lehetővé teszi a válaszfalakban (padlósík és vakolatréteg alatt) történő beépítést korlátozás nélkül.

A szerelés során nem kell figyelnünk a tömítések minőségére és állapotára, mert nincsenek!

Az O-gyűrű nélküli csatlakozások zökkenőmentesen működnek a projektekben már több mint 30 éve – ez az egyik legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb technológia a műanyag csövek szerelésénél.

;